Geschiedenis van KWB Keerbergen

KWB Keerbergen ontstond in de beginjaren van WOII (1941-1942). De juiste stichtingsdatum is niet meer gekend omdat de oude KWB archieven jammerlijk verloren zijn gegaan.

De eerste naoorlogse activiteiten vonden voornamelijk plaats in en rond ’t Witloofkot, wat toen voor parochiezaal moest doorgaan. Verschillende malen werden hier toneelopvoeringen gebracht. Later werden de activiteiten uitgebreid met kaartavonden en sociale en culturele vormingen. De nodige ontspanningsmomenten werden ook steeds opgenomen in de jaarwerking.

In het midden van de jaren ’90 van vorige eeuw kende KWB Keerbergen een moeilijke periode en even dreigde zelfs het einde van KWB Keerbergen, ondanks het feit dat er ongeveer 150 aangesloten leden waren.

Na een nieuwe start in 1996 is KWB Keerbergen nog steeds een boeiende en bloeiende vereniging. Tal van activiteiten maken dat het nog steeds de moeite loont om KWB Keerbergen in het oog te houden. Meer dan 200 gezinnen uit Keerbergen en omstreken (die vandaag lid zijn),en de vele deelnemers die wij mogen verwelkomen op onze activiteiten, kunnen dit zeker bevestigen.