Muurklimmen

De Sportoase in Leuven was the Place to be voor nieuwe KWB ervaring. De heenrit verliep super goed, alleen het vinden van de ingang van de parking was iets moeilijker ;-).

Ter plaatse stond onze “monitrice” Leen ons op te wachten. We werden verwelkomt in een oase met een loodrechte muur van +/- 15 m hoog en vele topjes op te muur.

Na een technische uitleg over de “wiwi” en de manier van vasthaken voor klimmer en grondpersoon beet Quinten de spits af. In een mum van tijd klom hij naar het hoogste punt, waarna zijn papa (Steven) hem veilig terug op de grond bracht.

De volgende klimmers stonden al klaar en iedereen die wilde werd ondergedompeld in de wereld van “Muurklimmen”.

Een zéér grote pluim voor Jolien. Na een minder leuke ervaring met muurklimmen ging zij terug de uitdaging aan. Op haar tempo en tot de hoogte die zij wenste klom ook zij omhoog. Een mooi voorbeeld van “de aanhouder wint”.

Bij onze “grondploeg” zagen we links en rechts de zweetdruppeltjes tevoorschijn komen, want zowel de klimmer als zijn grondgewicht leveren tegelijkertijd een serieuze inspanning.

De laatste 45 minuten gingen we de uitdaging aan met de meer technische parcours. De top bereiken werd plots een pak moeilijker en klimmen langs een schuine zijde leverden mooie ‘spiderman’ taferelen op.

90 minuten klimmen volstond want moe maar voldaan keek iedereen uit naar een lekker pintje of een frisdrank. De ganse uitstap werd dan ook afgesloten met een welgekome verfrissing.

Met héél veel dank aan ons “grondpersoneel” die iedereen veilig van grond en terug beneden kreeg.

 

Muurklimmen – ervaring van de “grondploeg”

Na een beetje ronddwalen in de ondergrondse parking zijn we uiteindelijk toch in de sportoase terechtgekomen. Voor wie het niet kent is dit een impressionant betonnen bouwwerk.

We kwamen achteraan terecht bij een mooie verschijning Marleen genaamd. Al snel bleek het professionalisme waarmee deze jonge dame haar uitleg begon. Elk detail werd op een heel rustige manier uitgelegd.

Vlak daarna begonnen we eraan en zelfs na de uitleg vroegen we toch nog uit voorzorg om onze uitrusting te checken. Hier en daar was er nog een fout te bespeuren en werd dit door Marleen op een rustige manier verbeterd. De klimmers deden hun werk maar ook de konter gewichten (degene die het touw gespannen houden). Allemaal onder het wakend oog van jawel Marleen. In het begin werden alle toppen gebruikt om boven te geraken en na een aantal pogingen werden de moeilijkere parcours geprobeerd met de specifieke kleuren. Hier werd al snel duidelijk hoeveel krachten er al verbruikt waren bij de gemakkelijke parcours. En bij de moeilijker parcours waren er op het laatste wat uitglijdingen en waren de klimmers blij met het conter gewicht en het touw waaraan ze vastzaten. Na een uur en half zat onze tijd erop en was iedereen vermoeid maar tevreden op weg naar een welverdiende drankje. Al bij al een geslaagde activiteit en voor herhaling vatbaar.