Zomerzoektocht

Wanneer

12/05/2021 - 31/08/2021    
Hele dag

Event Type

(met extra kinderzoektocht)
Per fiets of te voet, aan u de keuze

Voor Keerbergen wordt 2021 een bijzonder jaar. Het wereldkampioenschap wielrennen passeert in ons dorp en dat zullen we geweten hebben. Tenminste als Corona geen roet in het eten komt gooien. Keerbergen is uitgekozen als WK-dorp en het zal dus 3 dagen ambiance zijn in Keerbergen.

De zoektocht bestaat uit 2 lussen van elk ongeveer 13 km. Je kunt op elk ogenblik de tocht afbreken en terugkeren naar je vertrekplaats. Je staat immers maximaal 3,5 km van het Centrum van de gemeente. Beide lussen starten aan onze Zandjan voor het gemeentehuis.

In elke lus zijn er 22 punten aangeduid waar mogelijk een foto te vinden is. Op slechts 20 punten is er echter echt een foto te vinden. Aan u om de juiste foto bij de juiste locatie te zetten. Je moet dus niet permanent meer zoeken maar enkel zoeken op vaste punten.

De zoektocht heeft een beetje veel last van waterkoorts. De laatste 2 km gaan door de Broekelei en daar is momenteel een serieuze overlast. Zonder rubber laarzen is er bijna niet door te geraken (er zijn enkele stukken waar het echt moeilijk is).

Mogelijke oplossingen zijn:

  1. rubberen laarzen dus
  2. Even wachten en hopen op droger weer zodat alles weer normaal wordt.

Je kunt de rest van de zoektocht normaal afwerken en als tip wil ik wel meegeven dat op de 4 punten die hier liggen overal een foto is te vinden.

(Voor de kinderzoektocht is er in dit gedeelte van de lus maar 1 foto en die kan je bereiken als je in de eerste lus op de Rijmenamsebaan even de Duivenbergen in rijdt en terug keert naar de Rijmenamsebaan om je normale rit te vervolgen).

Hopelijk keert het zonnetje snel weer.

Prijs van de zoektocht is 5 Euro.

Er zijn 2 e-bikes te winnen

Verkooppunten:

  1. via de webshop op https://webshopkeerbergen.recreatex.be/
  2. Gemeentehuis Keerbergen Gemeenteplein 10 te Keerbergen
  3. Sporthal Keerbergen -Putsebaan Keerbergen (in functie van geldende coronamaatregelen)
  4. Café “Het Moleken” Haachtsebaan 1 Keerbergen (in functie van geldende coronamaatregelen)
  5. ‘t Nieuwspunt Putsebaan 198 Keerbergen
  6. Guido Frans Korte Welvaart 11 Keerbergen
  7. Paul Gysemans Bakestraat 19 Keerbergen