Koken met baard

#_LOCATIONMAP

Datum/Tijd
Date(s) - 13/02/2021
16:00 - 18:00

Categorieën


Koken met baard : een trip naar China

Gezien het nog wel een hele tijd kan duren vooraleer we terug fysiek samen kunnen komen, iets drinken en/of eten, springen we mee op de kar van KWB Nationaal om een on-line kookles thuis te brengen.  Naast een gewone keuken met standaard materialen heb je enkel nog een smartphone, tablet of laptop met internetverbinding nodig.

De lesgever
Filip Lelie, een beetje kookgek net zoals jullie. Heeft al in verschillende kwb-afdelingen kooksessies verzorgd en staat te popelen om dit met jullie nu ook online te doen. Koken moet fun zijn en smaak primeert, is het motto waarmee elke les start. Filip is voor de rest hevig voorstander van het dragen van een permanent mondmasker in de vorm van een baard. Vandaar: koken met baard.
In deze lessenreeks maakt Filip een smakelijke wereldreis doorheen verschillende landen.

Wij gaan deze avond naar China, want we gaan koe loe kai – gefrituurde kippenblokjes in zoetzure saus maken. Dit is een topgerecht van vele Chinese restaurants, omdat ‘de kindjes’ dit zo graag lusten. Maar wij ook. We maken een beslag voor het bakken van de kip, en uiteraard komt de zoetzure saus niet uit een potje maar maken we deze zelf met heel wat knapperige groentjes.

Na de les ontvang je een link naar de opname ervan zodat je alles nog eens rustig kunt bekijken en/of samen met de kids kunt koken tijdens het krokusverlof

De deelname is gratis, maar wel beperkt voor leden KWB Keerbergen, en gaat door op zaterdag 13 februari om 16.00 uur.

Enkele dagen voordien krijgt u via mail de ingrediënten- en materiaal lijst.  Na de les krijg je dan het recept en de link naar de video stream.  Tijdens de live-stream kunt u zonodig ook de stream pauzeren als het even te snel gaat, je kunt de stream dan terug verder bekijken maar met enige vertraging natuurlijk.  Er is tegelijkertijd ook een chatsessie open zodat je toch wat contact met de KWB vriendenkring hebt.

Inschrijving voor 2 februari uitsluitend via mail: jpking58@gmail.com,

Info:      Jean-Pierre De Coninck : 0473/99.72.07
www.kwbkeerbergen.be