Info avond “Geef darmkanker geen kans”

Wanneer

27/01/2020    
20:00 - 22:00

Event Type

Dr. Luc Colemont is maagdarmspecialist en werkte meer dan 28 jaar in het GZA Sint-Vincentiusziekenhuis te Antwerpen. Hij werd op 9 maart 1957 geboren in Hasselt en studeerde geneeskunde aan het L.U.C. en de U.A. en behaalde zijn diploma als arts in 1982.

Zijn specialisatie inwendige geneeskunde deed hij in Antwerpen. In 1987 deed hij een extra jaar opleiding in de Mayo Clinic (Rochester, Minnesota USA), King/Drew Medical Center (Los Angeles, California USA) en de Klinikum der Stadt Mannheim (Duitsland).

Sedert 1 januari 2016 is hij fulltime werkzaam als “Managing Director” van de vzw Stop Darmkanker, waarvan hij mede-oprichter was in februari 2010.

Hij focust zich vooral op informatie en voorlichting over darmkanker naar het brede publiek en zorgverleners. Sociale media spelen hierin ook een belangrijke rol. Hij is een veel gevraagd spreker in binnen- en buitenland (sedert begin 2016 méér dan 450 lezingen). Hij geeft lezingen in het Nederlands, Frans, Engels en Italiaans en sprak de afgelopen jaren in 16 verschillende landen.

Hij werd in 2017 door “De Tijd” uitgeroepen als één van de 50 Belgen die levens redt.

In september 2018 kreeg hij in Italië de “Premio Internazionale van de stad Palinuro” voor zijn werk op het gebied van darmkankerpreventie.

In maart 2019 kreeg hij in Rome de titel van “Academicum Honorarium (ere-doctoraat) van de Universitas Sancti Cyrilli a.d. 1669”.

Hij werd door #BeHealth de laatste 2 jaren ook verkozen tot “Digital Health Influencer” (5° plaats in Top-100 van 2018, na Ministers Maggie De Block en Jo Vandeurzen)

Hij is auteur van o.a.  “Stop Darmkanker: kennis delen kan levens redden (5de druk)”, “Alles in Twitterland”.  Op 19 oktober 2018 werd zijn nieuw boek “Helden met Darmkanker” voorgesteld. Op 6 maart kwam een nieuw en bijzonder boek uit: “Dirk : het leven is een strijd waard”, een graphic novel of stripalbum over het belang van het vroegtijdig opsporen van darmkanker. Dit album bestaat reeds in 4 talen (Nederlans, Frans, Engels en Italiaans). Er is ook een gelimiteerde oplage in het ‘Aantwaarps’.

Zijn motto : “Als je de vijand niet kent, kan je nooit de oorlog winnen”

Meer info: https://www.stopdarmkanker.be/

Om 20u00 in zaal DEN BUSSEL