Cursus bridge voor beginners

Wanneer

07/11/2023    
19:30 - 22:00

Event Type

Kaartspel “BRIDGE” binnen ieders bereik

Bridge is een kaartspel dat de laatste decennia sterk aan populariteit heeft gewonnen. Tegenwoordig zijn er vele clubs en kan je gaan tornooien of viertallen spelen. De betere spelers vinden hun weg in de verschillende competities die ons land telt of gaan zelfs internationaal spelen.

Bridge zelf is ontstaan uit whist en is door de jaren heen geëvolueerd tot het huidige contractbridge. Het wordt gespeeld met 52 kaarten en tijdens het spelen is er maar één regel: je moet volgen als je kunt. Het wordt gespeelt met 4 spelers aan de tafel die zijn onderverdeeld in 2 duo’s: noord-zuid en oost-west. Je speelt dus de ganse avond met een vaste partner, dit bied voordelen want je kan bepaalde afspraken maken over uitkomen en signaleren.

Elk spel bestaat uit een biedronde waarin men op zoek gaat naar het juiste contract en een speelronde waarin men het geboden contract gaat proberen te maken. Anders dan bij whist wordt tijdens een bridgeavond het zelfde spel meerdere keren gespeeld, telkens door andere spelers. Zo is het mogelijk om te vergelijken welke duo’s met dezelfde kaarten een beter contract hebben geboden en of ze dit ook hebben kunnen maken.

Een bridgespeler moet zich goed kunnen concentreren, moet het kaartspel goed aanvoelen, het kunnen lezen , strategisch inzicht hebben en logisch kunnen nadenken. Het is een goede oefening voor onze hersenen en houd je jong.

KWB Keerbergen speelt nu reeds 25-jaar bridge. Om iedereen de kans te geven deze boeiende sport te leren kennen organiseren wij een cursus:” Bridge voor beginners”. Hiervoor is geen voorkennis vereist. De cursus richt zich tot mensen die graag kaartspelen. Gedurende 10 dinsdagavonden wordt er op een klassikale wijze aan de kandidaten het spel uitgelegd, ongeveer 1 uur theorie en 1 uur praktijk. De cursus kost €25 en gaat van start op dinsdag7 november te Keerbergen in kerklokaal 4. Inschrijven kan via mail: kwbkeerbergen@gmail.com of via tel.: 015 51 83 06. Iedereen is welkom.