Cocktail recept

APERITIEF COCKTAIL MET ALCOHOL

Golden Dream

Benodigdheden:

  • 2 cl. Galliano
  • 2 cl. Cointreau
  • 4 cl. Sinaasappelsap

Bereiding:

  • Alle ingrediënten shaken met ijs in de shaker, door een barzeef in een Martiniglas gieten.
    Versier met 2 cocktailkersen op een cocktailprikker, hang ze over de glasrand.
  • Het koude sinaasappelsap maakt de Galliano zwoel en de Cointreau koel,
    zodat je vanbinnen van je keel tot je tenen met prikkelend zalig gevoel achter blijft.
  • De Cointreau kan vervangen worden door Triple Sec.

APERITIEF COCKTAIL ZONDER ALCOHOL

Appel Julep

Benodigdheden:

  • 1 cl. limoensap
  • 4 cl. ananassap
  • 4 cl. Sinaasappelsap
    Glas aanvullen met appelsap

Bereiding:

  • Doe 3 ijsblokjes en 3 muntblaadjes in een longdrinkglas.
  • Roer het ijs en de muntblaadjes zachtjes rond in je glas.
  • Giet het limoensap, ananassap, sinaasappelsap in je glas en vul dan je aan met appelsap.
  • Roer alles goed door, en versier je glas met een munttakje en een rietje.